آنچه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت گذشت/ موافقان و مخالفان چه گفتند؟
به گزارش رهاورد روز، خانه ملت از امروز (۲۷ مرداد) به مدت پنج روز بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت را در دستور کار خود دارد.
طبق ماده ۲۰۴ آییننامه داخلی مجلس، در ابتدای جلسه، رئیسجمهور میتواند در مدت دو ساعت و نیم به تشریح برنامه و خط مشی دولت و دفاع از ترکیب کلی هیئت وزیران پیشنهادی بپردازد سپس پنج نفر نماینده موافق و پنج نفر نماینده مخالف، هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه در خصوص کلیت ترکیب پیشنهادی ورزا صحبت خواهند کرد. بعد از آن، رئیس جمهور و یا نماینده تعیین شده از طرف وی میتواند به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.
آنچه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی گذشت/ موافقان و مخالفان چه گفتند؟
رایگیری برای وزرای پیشنهادی در روز چهارشنبه انجام میشود
در آغاز جلسه علنی امروز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، اظهار داشت: براساس ماده ۲۰۴ آییننامه داخلی از امروز بحث مربوط به بررسی کابینه در صحن علنی شروع میشود که طبق زمانبندی تا روز چهارشنبه ادامه دارد امیدوارم با یک همدلی و بررسی دقیق و با در نظر گرفتن جنبههای کارشناسی بتوانیم در پایان وقت قانونی کار را ادامه دهیم که بیش از ۳۶ ساعت وقت مفید خواهد بود و تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت در نهایت روز چهارشنبه رایگیری برای وزرای پیشنهادی صورت میگیرد.
قالیباف همچنین از نمایندگان خواست که در طول بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نظم و انضباط را رعایت کنند.
آنچه در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی گذشت/ موافقان و مخالفان چه گفتند؟
دولتی که امروز به مجلس معرفی شده «دولت وفاق ملی» است
در ادامه مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشورمان با حضور در صحن علنی مجلس از برنامههای دولت و وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد.
پزشکیان در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه «دولت وفاق ملی» را به مجلس معرفی کردهایم، افزود: دولتی که خود را دولت همه مردم ایران میداند. موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان است. التزام به قانون اساسی و اهداف سند چشم انداز و سیاست ها کلی مصوب رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه محورهای هم گرایی میان دولت و سایر قوا خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه رسالت و وظیفه ما ایجاد آرامش در جامعه است، تصریح کرد: مردم اگر بدانند ما با تمام وجود به دنبال حل مشکلات آنان هستیم و تبعیض نژادی، قومی و منطقه ای برای آنان قائل نشویم، محکم پشت حکومت خواهند ایستاد. این کار جز با وفاق و همدلی ممکن نیست. غیرممکن با روند گذشته وضعیت فعلی را اصلاح کنیم. باید دست از کارهای قبلی برداریم.
موافقان برنامه دولت چهاردهم
پس از اظهارات روسای قوای مقننه و مجریه نمایندگان مردم به بیان نظرات خود پرداختند، محمدمهدی فروردین نماینده مردم فیروزآباد در مجلس با اشاره به اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری، رئیس جمهور شخصیتی فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند است، افزود: ایشان با شعار دعوا نکنید و کنار هم باشیم روی کار آمد و ما باید ضمن نظارت بر عملکرد دولت یاریگر او باشیم.
روحالله متفکرآزاد، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با برنامه و خط مشی و وزرای پیشنهادی رئیس جمهور، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران آنقدر مستحکم است که میتواند سلایق مختلف را در جایگاههای متعدد و متکثر حکمرانی ببیند؛ آنهایی که میگویند همیشه نظام با یک سلیقه در اداره کشور میچرخد عملا دیدند که این طور نیست و روسای جمهور با رویکردهای متفاوت وجود دارد.
سید جلیل میرمحمدی به عنوان موافق برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر انقلاب فرمودند موفقیت دولت موفقیت همه ماست و همه باید به ایشان کمک کنند. تکلیف همه ما روشن است. برنامه ایشان برنامه هفتم و سیاست های ابلاغی است. بهترین و موثرترین وعده ای که یک رییسجمهور میتواند بدهد را آقای پزشکیان داده است. دولت ایشان دولت وفاق ملی است. بدنه دولت بسیار گسترده است و حتما از تمامی ظرفیت های نظام استفاده خواهد شد.
رضا علیزاده، نماینده مردم ورزقان در موافقت با برنامه و خط مشی دولت چهاردهم گفت: آقای دکتر پزشکیان با تشکیل دولت وفاق ملی و با معرفی این کابینه هزینه سنگینی را پرداخت میکند. مجلس هم باید دولت را همراهی کند. نباید به بهانههای کوچک در راستای تشکیل دولت وفاق ملی سنگ اندازی کنیم.
سارا فلاحی، نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز شنبه (۲۷مرداد)مجلس در جریان بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت، گفت: کابینه آقای دکتر پزشکیان مانند اسلاف گذشته خود دارای نقاط قوت و ضعف است و اگر انصاف داشته باشیم باید اعلام کنیم که نقاط قوتش بر نقاط ضعفش تسلط دارد.
زهرا خدادادی، نماینده مردم ملکان در موافقت با اصول کلی برنامه دولت، گفت: دولت پزشکیان پرچم وفاق ملی را بلند کرده است و بعد از اعلام رسمی اسامی وزرای پیشنهادی به مجلس اولین چیزی که برایم تداعی شد، تحقق شعار رئیس جمهور یعنی توجه به وحدت و وفاق ملی و توجه به جناحهای مختلف بود.
شاهرخ رامین نماینده دماوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت وفاق ملی با اعتماد کامل مجلس شکل گیرد، اظهار کرد: رئیس جمهور طبق عهدی که با مردم بسته بود کابینهای به مجلس معرفی کرد که مبتنی بر وفاق ملی تشکیل شده است.
علی بابایی کارنامی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس جمهور به معنای واقعی و با نگاه کارشناسی دولت وفاق ملی و همدلی را انتخاب کرد و باید از آن حمایت کنیم چون وفاق ملی و همدلی در معرفی کابینه رعایت شده است.
رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب وزرای پیشنهادی بدون نگاه حزبی بوده است و تیم اقتصادی رئیسجمهور اوضاع و احوال خوبی دارد. امروز بحث پزشکیان نیست مساله خواستههای یک ملت است.
هادی قوامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای در موافقت با مشی کلی کابینه چهاردهم گفت: تامین نیازهای اساسی آحاد مردم مانند خوراک، پوشاک و آموزش و پرورش در برنامه های رییسجمهور محترم وجود دارد. در برنامه آقای پزشکیان دولت کارگردان است و تصدیگر نیست. مردم و بنگاهها نقش اساسی را ایفا خواهند کرد.
مخالفان برنامههای دولت چهاردهم
حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با برنامههای دولت با بیان اینکه انتظار داشتیم رییسجمهور امروز بالاخره برنامه های دقیق خود را بیان کند خطاب به پزشکیان پرسید: آقای رییسجمهور برای مسکن چه برنامه ای دارید؟ برای رانت چند نرخی بودن ارز چه راهکاری دارید؟ دولت چه برنامهای برای یارانه های پنهان و آشکار دارد؟ موضوع اتباع بیگانه و خدمات و انرژی که مصرف میکنند برای مردم مهم است. نمیگویم همه اینها بروند اما خدمات کشور باید در مرحله اول برای ایرانیان باشد.
محمدقسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مخالفت با برنامه کلی دولت چهاردهم، اظهار کرد: آقای پزشکیان! مردم به تغییر رأی دادند، اما ترکیب کابینه شما نشاندهنده تغییر و تحول در هیچ حوزهای نیست. دولت اشتراکی ناهماهنگی به دنبال خواهد داشت و جمع اضداد، وفاق ملی را محقق نخواهد کرد.
روحالله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مخالفت با برنامه و خط مشی دولت چهاردهم گفت: بنده از دانشجویانی بودم که در ابتدای دهه ۸۰ بیانیه تقدیر از آقای پزشکیان به خاطر رویکرد ضداشرافی وی را امضا کردم اما این رویکرد در برنامه وزرای معرفی شده کمرنگ است. بجز دو سه وزیر که برنامهشان را مبتنی بر عدالت اعلام کردند، این موضوع در برنامه سایر وزرا کمرنگ دیده میشود.
همچنین مرتضی محمودی در مخالفت با برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان گفت: اعتقاد آقای پزشکیان این است که برنامه ارائه داده شده به مجلس همان برنامه هفتم و سیاستهای کلی کشور است. با این نگاه ما بنایی برای موافقت و مخالفت با برنامه نداریم چون اساساً برنامهای وجود ندارد. منتها به آقای پزشکیان یادآوری میکنیم که در برنامه هفتم تکالیف و احکام مشخصی قید شده که از جمله آن رشد هشت درصدی است لذا وجود برنامه دقیق و عملیاتی ضروری است.
مسلم صالحی با بیان اینکه انتظار داشتیم کابینه آقای پزشکیان تخصصیتر بود، افزود: برنامه های وزرا در کمیسیون ها به شکل کلی ارائه شد. این امکان وجود داشت تا وزرا تخصصی تر معرفی شوند. متاسفانه برخی از رزومه های وزرای پیشنهادی ضعیف است.
احمد فاطمی نماینده مردم بابل در مجلس در مخالفت با کلیات برنامه های دولت، گفت: سنگ بنایی که رئیس جمهوری بنیان نهاده به سرانجام نیکو ختم میشود به شرط آنکه جریان سیاسی مقابل رئیس جمهوری و کسانی که در ستادهای رقیب کار میکردند، این پیام رئیس جمهوری را اشتباه برداشت نکنند و با همراهی همدلانه پاسخی مناسب و درخور بدهند.
در روز نخست بررسی برنامههای رئیس جمهور و وزرای پیشنهادی در صحن مجلس، مسعود پزشکیان پس از شنیدن نظرات مخالفان و موافقان کابینه پیشنهادی گفت: اصولی دارم و آن حق و عدالت است؛ برای آن اصلاحات میکنم و به شدت به اصلاحات معتقدم. وقتی جامعهای داشته باشیم که حق در آن پیاده نشود بر هر مسلمانی است که قیام کند و اصلاح انجام دهد.
ادامه موافقان برنامه کابینه پیشنهادی چهاردهم
رئیس جمهور از فرصت دو ساعت و نیم خود استفاده نکرد و حدود یک ساعت از زمان او باقی ماند که بنابر درخواست دولت فرصت باقیمانده رئیس جمهور برای دفاع از کابینه خود، بین تعدادی از نمایندگان موافق کلیات برنامه دولت چهاردهم تقسیم شد که در ادامه این گزارش می توانید بخوانید.
علیرضا سلیمی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی نیازمند وفاق، همدلی و هماهنگی هستیم،اظهار کرد: اینکه رئیس جمهور زیر بار زورگویان و تمامیتخواهان و کسانی که دنبال خالصسازی بودند، نرفته، قابل دفاع است. قطعا تحمیل با مشاوره فرق دارد برخی به دنبال تحمیل نظرات خود هستند.
عبدالحسین روحالامینی با بیان اینکه رئیس جمهور وعده صادق خود را در مناظرهها عملیاتی کرد، گفت: ۱۷ صفحه برنامه دولت چهاردهم در سامانه مجلس شورای اسلامی بارگذاری شده که در آن خط مشی دولت آمده است.
سیدشمسالدین حسینی از نمایندگان مجلس خواست تا کمک کنند کابینه وفاق ملی شکل بگیرد و افزود: من از همه نمایندگان توقع و انتظار دارم و خاک پای همه آنها هستم که از هر قوم و مذهبی که هستند کمک کنند تا کابینه وفاق ملی شکل بگیرد.
کریم معصومی با بیان اینکه که رئیسجمهور در معرفی وزرای پیشنهادی مغلوب بازیهای سیاسی نشد و تن به سهمدهی نداد، گفت: آقای پزشکیان ندای حقطلبانه و عدالتخواهانه شما به تعصی از امام علی (ع) دلهای جوانان را شاد کرد و آنها به آینده امیدوار شدند.
غلامرضا تاجگردون با تاکید بر اینکه نقطه قوت پزشکیان را نقطه ضعف او نکنیم، گفت: این که پزشکیان میگوید که برنامه ندارم را به فال نیک بگیریم چراکه یک مرتبه نگفت که ۲ هزار صفحه برنامه دارم؛ برنامه پزشکیان را نمایندگان مجلس تصویب کردند و اگر پزشکیان میآمد و میگفت من برنامه دارم باید به او شک میکردیم.
هادی هاشمی نیا با تاکید بر اینکه باید از پیشگیری و قضاوت عجولانه بپرهیزیم، تصریح کرد: نباید کاسه داغتر از آش باشیم. کسانی که معرفی شدند حتما توانایی حل و فصل مشکلات را دارند. معرفی بانوی توانمند و فرزند شهید از پاک دستی او نشان دارد. آقای کاظمی از جنس آموزش و پرورش است و به طور کامل این وزارتخانه را میشناسد.
رحمدل بامری گفت: حتما کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم بی عیب نیست اما باید از آن حمایت کرد.
عالیه زمانی با بیان اینکه اکنون نمایندگان در معرض آزمون تاریخی قرار گرفتهاند، گفت: رئیس جمهور با تشکیل کابینه وفاق ملی گام اول را برداشت اکنون نوبت نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که با رای اعتماد به کابینه گام دوم را برای وفاق ملی بردارند.
روحالله عباسپور با تاکید بر اهمیت وفاق و همدلی گفت: امروز بعد از بیش از ۳۰ سال دولت دکتر پزشکیان اولین دولتی است که با جهتگیری سیاسی کابینه خود را معرفی نکرده است بلکه با عنوان وفاق ملی از همه جریانات فکری استفاده کردهاند.
مصطفی پوردهقان گفت: دکترین آقای پزشکیان وفاق ملی است، حرفی که در ایام انتخابات زده میشد که آن را رئیس جمهور عملیاتی کرد.
علیرضا منادی سفیدان گفت: مردی از جنس مجلس به عنوان رییسجمهور انتخاب شده است. پیام مجلسی ها به ایران تشکیل دولت وفاق ملی است. شاه بیت سخنان آقای پزشکیان برنامه هفتم توسعه است. پنج دوره با ایشان رقیب بودم اما باز از ایشان تعریف میکنم.
عزتالله حبیب زاده عنوان کرد: اگر امروز در حوزه برق دچار مشکلات بسیار شدهایم، سرمایههای مردم در بورس نابود شده و با گرانی رکود و فقر کمرشکن روبرو هستیم، همگی به خاطر فرصت سوزیهایی است که در گذشته انجام شده است؛ اگر سالهای آینده نیز با تداوم این مشکلات و مسائل روبرو باشیم، به خاطر فرصتسوزیها و تصمیمات امروز ما است و همه ما در برابر آن وضعیت مسئول خواهیم بود؛ امروز به عنوان سرآغاز مجلس و دولت روز پیشگیری از مسائل و مشکلات و چالشهای آینده است.
فرشاد ابراهیم پور با اشاره به کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان رئیس جمهوری برای دولت چهاردهم عنوان کرد: کابینه معرفی شده انصافاً یک کابینه فراجناحی است و از همه طیفها و گروههای سیاسی در این کابینه وجود دارد داشته باشد تلاش شده است.
رضا جباری تأکید کرد: هرچه سریعتر باید دولت تشکیل شود تا مقداری از مشکلات مردم حل شود. بیکاری، کمبود بهداشت و درمان و مشکلات معیشتی، امروز در کشور وجود دارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰