تقویت تعاونیها موجب تقویت عدالت اجتماعی و اقتصادی میشود
به گزارش رهاورد روز؛ آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری کشورمان پیش از ظهر امروز یکشنبه در همایش ملی حکمرانی تعاونی، حکمرانی مردمی به تقویت تعاونی ها و فعالین در حوزه تعاونی ها دارای نقش قابل توجهی در اقتصاد کشور دانسته و اظهار داشت: توجه به تعاونی ها نباید معطوف به نشست ها وجلسات باشد و باید به عنوان بخشی از اقتصاد کشور در کنار بخش دولتی و خصوصی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور تقویت تعاونی ها را موجب تقویت عدالت اجتماعی و اقتصادی و همچنین ایجاد اشتغال و جلوه ای روشن از مردمی سازی دولت برشمرده و تصریح کرد: نتیجه توجه انقلاب اسلامی به تعاونی ها ایجاد ۱۰۰ هزار تعاونی در کل کشور است و دولت سیزدهم نیز ۸ هزار تعاونی را مخصوصا در حوزه هایی چون زنان فعال کرده و سند تعاون که ۱۱ سال معطل مانده بود در این دولت نهایی شده است.
رئیسی فعال شدن بانک توسعه تعاون را از اقدامات دولت در زمینه حمایت از بخش تعاون برشمرده و خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فعال شدن تعاونی ها در حوزه تولید و خدمات انجام شده در خور تقدیر است ولی نباید به این میزان قانع شد و باید به مردم و تعاونی ها برای رفع موانع این بخش میدان داد و در این زمینه نقش اتاق تعاون و معاونت تعاون وزارت رفاه می تواند تعیین کننده باشد.
رئیس جمهور همچنین به عدم تبیین صحیح طرح مولد سازی دارایی های دولت در برخی محافل اشاره کرده و گفت: برخی تصور می کنند که برای مولد سازی قانون جدیدی وضع شده و این در حالی است که بحث مولد سازی در برنامه های ششم ، پنجم ، چهارم و سوم توسعه و همچنین در بودجه های سنواتی همواره مورد تاکید بوده است ولی دستگاه های اجرایی از در اختیار گذاشتن املاک خود ممانعت می ورزیدند و کاری که دراین دوره انجام شد اجرای قانونی بود که سالها برزمین مانده بود و قانون جدیدی در این زمینه وضع نشده است.
رئیس جمهور ضمن تاکید بر اینکه دارایی های در اختیار دولت باید به سرمایه و پشتوانه تولید تبدیل شوند خاطرنشان کرد: نقش تعاونی ها در مولد سازی می تواند برجسته و مهم باشد.
وی افزود: تعاونی ها می توانند نقش محوری را مخصوصا در شهرستانها در حوزه سهام عدالت ایفا کنند تا این سهام در شاخص های اقتصادی کشور مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
آیت الله رئیسی ضمن تاکید بر توجه به راهکارهای فعالین بخش تعاون برای رفع مشکلات تعاونی ها تصریح کرد: ثمره میدان دادن به تعاونی ها در عمل و اجرا قابل مشاهده است و رهبر انقلاب نیز در بیاناتشان بارها به این نقش اشاره کرده اند.
رئیس جمهور هدایت، حمایت و نظارت را سه وظیفه دولت در قبال تعاونی ها دانسته و خاطرنشان کرد: دولت در صدد کاهش تصدی گری است و بخش خصوصی و تعاونی های دیگر در حوزه های زیرساختی چون آب و برق و اجتماعی چون ورزش میدان داری کنند حتما می توانند برای کشور مثمرثمر باشند.
رئیس جمهور بر فعال شدن نهضت ملی تعاون و تشکیل جلسات شورای تعاون برای رفع موانع تعاونی ها و میدان داری آنها تاکید کرده و اظهار داشت: فعال شدن تعاونی ها و رفع موانع آنها به دلیل افزایش اشتغال و رشد اقتصادی کشور برای دولت مهم و اطمینان بخش بوده است و تشکیل این جلسات و توجه به مشکلات تعاونی ها امری مهم برای دولت است.
آیت الله رئیسی توجه به افزایش بهره وری در تعاونی ها و بخش های اداری را مورد تاکید قرار داده و خاطرنشان کرد: همه بخش های اداری و تعاونی ها باید باز نگاهی به مسئله بهره وری داشته باشند که آیا میزان امکانات و نیروی انسانی که در اختیار دارند با میزان بهره وری تناسب دارد؟
رئیس جمهور افزود : رشد اقتصادی ۸ درصد در سیاست های اقتصادی نظام در گرو افزایش سرمایه گذاری و بهره وری است و از این رو همه بخش های کشور باید به این مسئله توجه ویژه داشته باشند.
رئیس جمهور رقابت پذیر بودن تعاونی ها را عامل افزایش کارآمدی آنها دانسته و تاکید کرد: در تعاونی ها مسئله محوری بودجه و اعتبارات است ولی مدیریت نقش اساسی دارد و مدیران تعاونی ها باید کارآمد باشند هر چند حضور تعاونی ها در بازارهای داخلی و خارجی نیازمند تسهیل گری دولت است .
رئیسی با تاکید بر اینکه بازار برای کار ایران در عرصه اقتصاد بین المللی بسیار فراهم است و ملت ایران توانسته از تحریم ها و تهدیدها برای خود فرصت ایجاد کند گفت: تسهیل گری دولت می تواند به تعاونی ها برای گسترش بازارها و تولیدات خود کمک کند.
آیت الله رئیسی توسعه تعاونی های دانش بنیان و صادرات گرا را امری اساسی دانسته و گفت: نقش آفرینی تعاونی ها در حوزه های مختلف بر همه آشکار است و دولت و مجلس این آمادگی را دارند تا قوانینی برای تسهیل فعالیت تعاونی ها و توسعه روزافزون آنها وضع کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰